TYÖRAUHAAN JA LUOKANHALLINTAAN LIITTYVIÄ KOULUTUKSIA

HYVÄN TYÖRAUHAN RAKENNUSAINEITA – OPETTAJAN LUOKANHALLINNAN TAITOJEN KEHITTÄMINEN KOULUN ARJESSA

KOHDERYHMÄT: Ala- ja yläkoulujen opettajat, erityisopettajat

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT: Koulutuksessa perehdytään tutkimukseen perustuviin keinoihin tukea haasteellisesti käyttäytyvää ryhmää opetus- ja oppimistilanteissa. Painopiste on keinoissa, joilla voidaan tukea koko ryhmää (yksittäisen oppilaan sijaan) käyttäytymään oppimista edistävällä tavalla. Koulutuksessa käydään läpi keinoja, jotka auttavat opettajia yhdessä rakentamaan ohjauskäytänteitä, joiden avulla voidaan tukea oppilaiden käyttäytymisen säätelyn taitojen kehittymistä ja hyvän työrauhan rakentumista kouluympäristössä. Koulutus antaa eväitä käyttäytymisen ohjaamisen suunnitteluun ja toteutukseen oppimisen ja koulunkäynnin yleisen tuen alueella.

KOULUTTAJA Tiina Kiiski, KM, EO

TYÖRAUHA KAIKILLE – TOIMINTAMALLI TYÖRAUHAONGELMIEN VÄHENTÄMISEKSI

KOHDERYHMÄT: Koulutus on tarkoitettu luokkia 5-9 opettaville opettajille, erityisopettajille ja oppilashuoltoryhmien edustajille. Osallistujien toivotaan olevan kiinnostuneita Työrauha kaikille – toimintamallin soveltamisesta ja toteuttamisesta omalla koulullaan.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT: Työrauha kaikille – toimintamalli on oppimisen ja koulunkäynnin yleistä tukea ja sen avulla voidaan tukea luokkia, joissa työrauhaongelmat ovat muodostuneet oppimisen ja opetuksen esteeksi. Tukitoimimallilla pyritään vähentämään työrauhaongelmien esiintymistä ja parantamaan tätä kautta oppimisilmapiiriä luokassa. Ensimmäisellä lähijaksolla osallistujat perehtyvät Työrauha kaikille -toimintamallin periaatteisiin ja toteuttamistapoihin. Koulutus antaa osallistujille valmiudet suunnitella ja toteuttaa Työrauha kaikille – toimintamallia omalla koululla sekä vastata oman koulun henkilökunnan perehdyttämisestä toimintamallin toteutukseen. Osallistujat voivat ensimmäisen lähijakson jälkeen toteuttaa ohjatusti Työrauha kaikille – toimintamallin kokeilua omalla koulullaan. Toisella lähijaksolla syvennetään aiemmin opittua, saadaan toimintamallin toteutukseen lisää työkaluja sekä keskustellaan toteutuneista kokeiluista. Ohjaajakoulutuksen perusteet kaksi koulutuspäivää sekä ohjaajakoulutuksen jatko-osa yksi päivää myöhemmin.

KOULUTTAJA Tiina Kiiski, KM, EO